Hvorfor denne blog?

Forskning har vist, at omkring 50% af alle danskere prøver alternativ behandling på et eller andet tidspunkt i deres liv, og på årsbasis kommer omkring 20% af befolkningen i berøring med det.

Omkring 1/3 af alle mennesker vil blive ramt af en eller anden form for kræft i deres liv, så det er ikke overraskende, at alternative behandlere også har “tilbud” til denne gruppe af patienter.

Dette fører til ganske overbevisende argumeter for, at alternative behandling har sin berettigelse i cancerbehandling.

Det er fuldt forståeligt, at mange vil benytte sig af alternativ behandling som supplement til den lægelige behandling. Men der er et problem når alternative behandlere hævder at deres behandling kan erstatte den lægelige behandling.

Det kan være overordentligt vanskelige at gennemskue hvor disse behandlere  misinformerer, især hvis man ikke er klar over hvad man skal være på vagt overfor.

I det etablerede sundhedssystem oplever man desværre alt for ofte, at patienter fravælger lægevidenskabeligt baseret behandling på grundlag af forkert infomation (falske løfter), og derved bringer sig i en situation hvor udsigten til helbredelse forværres betragteligt – Evt. umuliggøres.

Andre patienter vælger at supplere behandlingen med alternative metoder som forringer livskvaliteten.

Det er mit håb, at denne side kan være med til at bringe de problemer, som alternativ behandling af kræft medfører frem i lyset.

Reklamer

4 svar til Hvorfor denne blog?

 1. Claus P'ortner siger:

  Hej ‘Blog-mester’.

  Jeg har fuld forståelse for din blog og dit behov for at promovere det etablerede sundhedsvæsen og ‘jorde’ den alternative behandling.

  Men jeg synes også, at du negligerer en kræftpatients behov for at ‘tage skeen i egen hånd’, når det danske sundhedsvæsen ikke altid behersker vigtige områder som kommunikation og empati. Når der opstår tvivl og manglende tiltro til danske sundhedsvæsen, så er der jo ‘kun’ behandling i udlandet eller alternativ behandling tilbage.

  Hvad ville du selv gøre, når du ikke længere føler, at der er hjælp at hente i det danske sundhedsvæsen? Ville du ikke gribe fat i det mindste halmstrå?

  PS: Hvad gør de danske læger, hvis de bliver ramt af kræft? Nøjes de med det danske sundhedsvæsen – eller tager de også ned til Doctor Vogl i Frankfurt?

  • JLI siger:

   Men jeg synes også, at du negligerer en kræftpatients behov for at ‘tage skeen i egen hånd’

   Men det er jo slet ikke det som denne blog handler om. Der er skam fornuftige ting man kan gøre, som nogle vil opfatte som alternativt. Således er det dokumenteret, at ting som f.eks. mindfulness og musikterapi påvirker patienternes velbefindende i gunstig retning. Den slags ting har jeg for så vidt intet imod.

   Det at forholde sig kritisk til forhandlere af falske håb er ikke at negligere kræftpatienters behov for at tage aktiv del i deres behandling.

   danske sundhedsvæsen ikke altid behersker vigtige områder som kommunikation og empati.”
   Er det en myte eller et faktum, at ansatte i det danske sundhedsvæsen ikke evner kommunikation og empati m.h.t. kræftpatienter?

   Det er ikke det jeg har oplevet/får at vide. Men der er en trend som går i retning af mere systematisk aktiv inddragelse af patienter i behandlingsbeslutningerne, så der er sikkert ting som kan forbedres der. Det betyder dog ikke, at alternativ/(evt. udenlandsk) behandling er et brugbart alternativ.

   Hvad ville du selv gøre, når du ikke længere føler, at der er hjælp at hente i det danske sundhedsvæsen?

   Der er altid hjælp, men en gang imellem er helbredelse desværre ikke mulig. I den situation kan man få hjælp til at have det så lempeligt som muligt. Jeg går ud fra, at dit spørgsmål går på, om jeg i tilfælde af uhelbredelig sygdom ville forsøge mig med et eller andet alternativt. Svaret er nej. Jeg har aktivt interesseret mig for emnet i mange år, og min konklusion er klar.

   PS: Hvad gør de danske læger, hvis de bliver ramt af kræft? Nøjes de med det danske sundhedsvæsen – eller tager de også ned til Doctor Vogl i Frankfurt?

   De kræftlæger som har viden om Vogl i Frankfurt vil fravælge ham.

   Deres erfaringer er, at Vogl ikke engang har spurgt ind til hvilken behandling patienterne i øvrigthavde fået (Faktisk en ret vigtig information). De har observeret svære bivirkninger hos de hjemvendte patienter. De danske kræftlæger har rettet henvendelser til Vogl, som er forblevet ubesvaret. De har konstateret, at Vogl i flere tilfælde har løjet overfor patienterne, og bildt dem ind at hans behandling var effektiv, selvom kontrolscanninger herhjemme viste at sygdommen var blevet mere fremskreden: Se f.eks. http://www.tvsyd.dk/node/241

   Der er også beretninger om patienter, som har oplevet forværring og fremskyndelse af døden: https://www.facebook.com/RedMaryam/posts/317514264972020

   Heller ikke en Cochrane gennemgang af den Vogl’s videnskabelige evidens er motiverende: https://www.cancer.dk/dyn/resources/File/file/4/1064/1385270131/regional_kemoterapi_frankfurt.pdf

 2. Berit siger:

  Jeg kunne godt tænke mig at vide noget om personen der står bag denne blog, og hvorfor du optræder anonymt?
  Hvad er din baggrund for de skrevne artikler?
  Hvad er din interesse i at grave i det alternative?

 3. Jan siger:

  Det lyder lidt som om du er uddannet læge og er blevet hjernevasket på dit studie til at tro at den videnskabelig funderede medicin er eneste behandlingsmulighed mod cancer. Du er blevet så Indoktrineret at du fejlagtig tror at alternativ behandling er uvirksomt og at behandlerne er de rene kvaksalvere.
  Jeg er idag glad for at jeg stoppede mit medicinstudie i tide inden jeg røg i fælden og kan derfor stadigt tænke selv. Jeg har også fundet ud af at vi overhovedet ikke kan stole på en stor del af den forskning som ligger til grund for evidensbaserede medicin og at meget forskning bliver stoppet pga. industrien. De har simpelthen for meget magt overfor universiteterne og kan derfor diktere slagets gang. De lukker bare kassen i, hvis forskerene ikke makker ret.
  At alternativ behandling ikke virker er noget vås. Men det er selvfølgelig ikke ligegyldigt hvad man vælger og man bør undersøge en behandling til bunds inden man starter. For jeg vil bestemt give dig ret i at der findes kvaksalvere derude som kun tænker på at tjene nogle nemme penge. De er sådan set lige så kriminelle som big pharma.

  Men husk lige, at selvom et lovende naturligt stof ikke har været igennem bevismøllen, er det ikke det samme som at det ikke virker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s